Waywens.se © 2016

Saker du bör tänka på innan du köper en hund/valp är:

 

 

- Finns det risk för allergi i familjen?

- Hur bor ni, hur har ni det med rastningsmöjligheter?

- Finns det någon hemma på dagarna eller måste valpen/hunden vara ensam

och i så fall hur länge?

- Kan hunden följa med er på de aktiviteter ni har idag, förutom arbete, eller

måste den vara ensam?

- Har ni någon som kan ställa upp och passa hunden om det skulle behövas?

- Man kan råka ut för plötsliga utgifter om hunden blir sjuk. Naturligtvis skall man

ha hunden försäkrad, men det kan ändå bli höga kostnader för medicin och

annat, finns ekonomin till det?

- - - - - - - - - -

 

Som uppfödare, av den fantastiska rasen Welsh Corgi Cardigan, ställer jag krav på både mig som uppfödare, att välja så friska och trevliga individer i den mån det är möjligt, men också krav på dig som önskar att köpa valp från mig. Att köpa en valp är inget man beslutar över en natt. En valp är en ny familjemedlem som ska leva tillsammans med dig/Er i många år, kanske ända upp till 16 år som inte alls är en omöjlig ålder för en corgi, och du bör därför vara beredd på att kunna erbjuda det bästa möjliga för din kompanjon och vara beredd på att det kostar, både tid och pengar, att ha hund.

 

Jag säljer inga valpar "per mail eller telefon" utan vill träffa dig/Er innan jag tar något beslut. Jag anser att det är viktigt att etablera en god kontakt innan valpen säljs och jag önskar också att hålla en god kontakt även efter det att valpen har flyttat.

 

- - - - - - - - - -

 

När valpen reser härifrån har den med sig av den mat den är van att äta,

den får med sig leksak eller filt som luktar mamma och syskon samt en "puppybag" med diverse tillbehör som kan vara bra för en god start på det nya livet. Valpen är chipmärkt, registrerad i SKK, veterinärbesiktigad och vaccinerad samt försäkrad mot dolda fel i 3 år och jag förutsätter att Ni försäkrar Er valp när Ni hämtat den.

 

Jag förbehåller fri prövningsrätt vid val av valpköpare. Naturligtvis får man komma med önskemål. Valpen levereras absolut tidigast vid 8 veckors ålder och inga valpar säljs på avbetalning.

- - - - - - - - - -

 

Jag föder upp mina hundar i hemmiljö dvs. de är med mig överallt i hemmet och valparna blir, efter de första veckorna i lugn och ro, med tiden vana vid besökare, barn, de andra hundarna i huset, olika miljöer, ljud, att åka bil m.m.

Jag tar absolut tidigast emot valpspekulanter efter att valparna fyllt 4 veckor.

 

Eftersom att jag ställer ut och meriterar mina hundar ser jag därför det som ett stort plus om du som valpköpare är intresserad av eller vill testa utställning, agility, lydnad etc. Jag hjälper givetvis till i den mån jag kan och svarar alltid på frågor och/eller funderingar!

 

Jag är mycket mån om mina hundar/valpar och vill att de ska få så bra livskvalité som möjligt så därför använder jag mig inte av s.k. "kösystem" utan säljer till dem som jag anser är mest lämpliga och väntar därför hellre på rätt köpare.

 

Jag erbjuder fullt stöd och Ni kan därför höra av Er när som helst som exempelvis vid ev. problem med valpen/hunden eller om Ni bara vill prata. Tveka inte att ringa, jag försöker hjälpa till så mycket jag kan!

 

Känner du/Ni att en Welsh Corgi Cardigan är helt rätt för Er så är Ni hjärtligt välkomna att höra av Er för frågor, undringar eller liknande!

 

 

Välkomna!